5 nyttige og skarpe tips for en vellykket Dugnad!

Hjem / Dugnader / 5 nyttige og skarpe tips for en vellykket Dugnad!

Dugnad er en flott måte å samle inn penger til gode formål, enten det er for skoler, idrettslag eller lokalsamfunnet. Men hvordan kan du sikre at din Dugnad blir en suksess og hva er dugnad?

Her er 5 tips for en vellykket Dugnad som vil hjelpe deg med å nå målene dine.

 1. Sett optimistiske, men realistiske mål
  • Når du planlegger din Dugnad, er det viktig å sette optimistiske, men samtidig realistiske mål for hvor mye penger du ønsker å samle inn. Optimistiske mål vil bidra til å motivere frivillige og deltakere og skape en positiv stemning rundt Dugnaden. Samtidig er det viktig å sørge for at målene fortsatt er realistiske, slik at du ikke ender opp med å bli skuffet dersom du ikke når dem
 2. Velg en unik Dugnad-idé
  • For å skille deg ut fra mengden og tiltrekke deltakere, bør du velge en unik og spennende Dugnad-idé. Tenk utenfor boksen og prøv å komme opp med noe som ikke har blitt gjort før, eller legg en kreativ vri på en klassisk Dugnad. Dette vil ikke bare skape interesse, men også sørge for at din Dugnad blir husket. Derfor har vi laget dugnadskampanjer med lettsolgte og aktuelle dugnadsprodukter.💡
 3. Lag en detaljert tidsplan
  • En vellykket Dugnad krever god planlegging, så sørg for å lage en detaljert tidsplan for alle aktiviteter og frister. Dette vil hjelpe deg med å holde oversikt over fremdriften og sikre at alt går som planlagt. Ikke glem å inkludere tid for forberedelser og oppfølging etter Dugnad.
 4. Markedsfør din Dugnad
  • For å tiltrekke deltakere og støttespillere, er det viktig å markedsføre din Dugnad effektivt. Bruk sosiale medier, e-post, plakater og lokale medier for å spre ordet om din Dugnad og målene du ønsker å oppnå. Jo flere personer som er klar over din Dugnad, jo større sjanse har du for å samle inn ønsket beløp.
 5. Involver lokalsamfunnet
  • En Dugnad er en flott mulighet for å engasjere og involvere lokalsamfunnet. Be lokale bedrifter om å sponse arrangementet, og inviter naboer og venner til å delta. Jo mer engasjert lokalsamfunnet er, jo mer sannsynlig er det at din Dugnad vil bli en suksess.

Hvordan funker dugnads prosessen?

Ved å følge disse fem tipsene, vil du være godt på vei til å organisere en vellykket Dugnad som ikke bare samler inn penger til din sak, men også styrker samhørigheten og engasjementet i lokalsamfunnet. Er du fortsatt usikker på hvordan du skal gjennomføre dugnaden? Les gjerne dugnad for alle.

Trenger dere veiledning? Send en e-post til post@smack.no eller bruk vårt kontaktskjema. Lykke til og ta kontakt hvis du trenger hjelp!